Stacks Image 20

BIOGRAFI

Född i Järvsö (Sverige) - nära en sjö, mitt i skogarna - Fred Alpi har successivt bot i Amiens, Bryssel, Berlin och Paris, innan han för ett par år sedan bosatte sig i Järvsö, i Hälsingland, vid sjön och i skogen som han älskar så mycket.

Musikaliskt och filosofiskt uppvuxen i de europeiska alternativa scenerna, oavsett om det är postpunk eller industriscenen i Berlin, har han spelat på scener i Europa och Nordamerika i flera decennier. I Paris sjöng han även franska klassiker i tunnelbanan och skrev efter detta sin första roman « Cinq ans de métro » (Fem år av tunnelbana), publicerad 2018 av Libertalia.

Hans första soloalbum, "Ici et Maintenant", släpptes 2000.
Följt av "Les chiens mangent les chiens", 2003, "Se reposer ou être libre", 2007 sedan "J'y croyais pas" 2011.

Kung Fu och Qi Gong lärare, nyfiken till sin natur, Fred Alpi har också initierat andra projekt, till exempel som sångare och gitarrist i The Angry Cats, en Power Trio som kombinerar Rockabilly och Stoner Rock.
Gruppen släppte sin första 4-spåriga EP, "The Angry Cats", i november 2012, en andra, "Rock'n'Riot In Town", 2014, sedan "Outmonster the Monster" 2016.
Mer info på www.theangrycats.com.

Medverkande i mer än tio år i fanzines Barricata, då À Bloc!, är han också översättare för Libertalia-utgåvor, särskilt av två verk av den nordamerikanske historikern Marcus Rediker, "Pirates de tous les pays" (Between The Devil And The Deep Blue Sea) (2008) och "Les forçats de la mer" (Villains of All Nations) (2010), tillägnad historien om pirater och sjömän, andra medborgare i världen.

Fred Alpi, resande sångare, arbetar för närvarande på sitt nya album, på engelska, och utforskar fortfarande nya musikaliska former.
Stacks Image 3
Stacks Image 6
Stacks Image 9
Stacks Image 12
Stacks Image 15
Stacks Image 44
Stacks Image 48
Stacks Image 54

Contact
fredalpi@fredalpi.com
www.fredalpi.com

Contact
& Newsletter

Stacks Image 53

Photo © Jean Fabien 2019


ECOUTEZ/LISTEN/LYSSNA
Fred ALPI

Spotify, Apple Music,
Deezer, BandCamp

ECOUTEZ/LISTEN/LYSSNA
THE ANGRY CATS

Spotify, Apple Music,
Deezer, BandCamp